In deze lockdown vliegen bij sommige de coronakilo’s eraan. Normaal gesproken zou je dat er weer makkelijk vanaf dansen op een avondje uit, maar dat is helaas nog niet mogelijk. Wij gingen op zoek naar een aantal leuke sportspellen welke je gezellig samen met huisgenoten kunt doen. 

 

Organiseer een tafelvoetbaltoernooi 

Wie zegt dat tafelvoetbal geen sport is, heeft nog nooit meegedaan aan een tafelvoetbaltoernooi! Regelmatig organiseren wij hier in huis een tafelvoetbaltoernooi. Je kunt ervoor kiezen om zelf teams te maken, maar je kunt er ook voor kiezen om blind namen te trekken. Zo voorkom je dat elke keer hetzelfde duo wint. Wanneer de teams bekend zijn, maak je een speelschema en kan het tafelvoetbaltoernooi van start gaan. 

Spreek van te voren ook goed af wat de regels zijn. Bij ons mag er bijvoorbeeld niet gedraaid worden met de stangen en wanneer er een klinker wordt gemaakt, gaat de score van de tegenstander weer naar 0 punten. En de meest vervelende regel: wanneer je met 0 punten verliest, moet je onder de tafel doorkruipen. Dat is een reden om extra goed je best te doen. 

 

Bullseye! Gooi jij in de roos? 

Van darten zal raak je fysiek minder uitgeput dan van een potje tafelvoetbal, maar toch wordt het echt ook als sport gezien. Voor deze sport heb je alleen een dartbord en dartpijlen nodig. Er bestaan heel veel verschillende dartspellen. Zo kun je net als op de officiële toernooien een wedstrijd spelen waarbij je het snelst van 501 punten naar 0 punten moet gaan of voor minder geoefende darters van 301 punten naar 0 punten. 

Andere bekende dartspellen die je samen kunt spelen zijn onder andere 1001 andersom, scram, golf, voetbal of de sudden death. 

 

Sjoelkampioen van het huis

Bijna iedereen heeft als kind wel eens gesjoeld. Tijdens een kinderfeestje of met Koninginnedag kwam de sjoelbak op tafel en werd er fanatiek met de schijven geschoven. Tijdens dit spel moet je zo veel mogelijk punten bij elkaar zien te halen door 30 schijven in de verschillende poorten te schuiven. Wanneer je in alle 4 de vakken 1 schijf hebt zitten, zijn deze samen 20 punten waard i.p.v. 10. Hierdoor kun je een maximale score behalen van 148 punten, al is dat mij nog nooit gelukt. 

Ook is er een tijdje geleden een nieuw sjoelspel verschenen: sjoelbak battle 1 vs 1. Bij deze versie moet je zo snel mogelijk jouw stenen naar de kant van de tegenstander schieten door middel van een elastiek. Je begint allebei met 5 stenen en hebt pas gewonnen wanneer er geen stenen meer aan jouw kant van het speelveld zitten.