Het is tegenwoordig echt een trend: beleggen. Waar men vroeger nog een hun geld veilig op de spaarrekening zetten, kiezen ze er nu voor om het te gaan beleggen. Met name ook bij jonge mensen is beleggen populair. Ze kiezen er nu vaker voor om hun hard verdiende centjes niet uit te geven aan kleren of eten maar ze investeren het. Vaak wordt gedacht dat succesvol beleggen alleen mogelijk is met veel geld, maar dat is niet waar. Ook met een klein budget kun je vandaag de dag prima beleggen. Maar hoe? Met deze tips helpen wij jou op weg om met een klein budget goede beleggingen te doen.

* Disclaimer: dit is geen persoonlijk financieel advies en geen enkele uitlating in deze blog is als persoonlijk financieel advies bedoeld. Let op: beleggen brengt risico’s met zich mee. Je inleg kan minder waard worden.

 

Beperk je risico

Beleggen is en blijft een risico; je kunt je inleg kwijt raken. Het is daarom belangrijk om de risico’s te beperken tot het minimum. Dit is extra van belang als je gaat beleggen met een klein budget. Beleg alleen het vermogen wat je echt kunt missen en neem geen onnodige risico’s. 

 

Cryptocurrency 

Je hebt er vast wel een keer van gehoord: Crypto of Cryptomunten. Online beleggen in digitale munten is de afgelopen jaren steeds populairder en toegankelijker geworden. Je kunt makkelijk een app op je telefoon installeren en crypto kopen. Er zijn tal van verschillende munten waarin je kunt investeren. In crypto investeren is ook met een klein budget goed mogelijk.

 

Geduld 

Geduld is een schone zaak… En dat is bij beleggen met kleine bedragen al helemaal zo. Je moet niet verwachten dat jouw investering opeens ‘sky-high’ gaat. Begin met een klein bedrag en stop maandelijks er steeds een beetje extra in, wat je kunt missen uiteraard. Zet zo kleine stapjes, elke maand een beetje, en kijk er verder niet al te veel naar om. 

 

Onderzoek doen

Of het nou podcasts, filmpjes op YouTube of gewoon via Google is. Er zijn heel veel kanalen die jou op weg kunnen helpen met uitgebreide uitleggen over hoe jij het beste jouw geld kunt beleggen. Dat is erg handig want beleggen, in wat dan ook, kan nog best ingewikkeld zijn. Doe veel eigen onderzoek om het zo beter te kunnen begrijpen. Doe geen beleggingen in dingen waar je geen verstand van hebt, lees je goed in.

 

Hopelijk ben je nu een stuk wijzer geworden betreft het doen van beleggingen met een klein budget en kan je nu goed voorbereid zelf aan de slag. Succes!