Als student is het vinden van een baan die past bij je studie en levensstijl vaak een uitdaging. Je wil iets waar je op kunt bouwen, dat goed betaalt en waar je ervaring kunt opdoen. Dan kan werken bij Willemsen-De Koning (WDK) wel eens een slimme zet zijn. Dit Nederlandse bedrijf biedt namelijk niet alleen allerlei opleidingsmogelijkheden voor studenten, maar ook een omgeving waarin je kunt groeien en leren.

Willemsen-De Koning is een vervoersbedrijf uit Arnhem, en is opgericht door Marc Bolderman. Het verzorgt onder meer leerlingenvervoer van en naar regulier of speciaal onderwijs, zorgvervoer voor patiënten en bewoners van zorginstellingen en ziekenhuizen, regiotaxivervoer en werknemersvervoer. Tot de voornaamste opdrachtgevers behoren overheden en zorgorganisaties, terwijl de passagiers veelal – maar niet uitsluitend – mensen met een beperking, chronisch zieken of ouderen zijn.

Flexibiliteit en Diversiteit

Naast de diversiteit van passagiers is één van de meest aantrekkelijke aspecten van werken bij Willemsen-De Koning voor studenten is de flexibiliteit die het bedrijf biedt. Marc Bolderman, DGA van Willemsen-De Koning: “Wij begrijpen dat studenten flexibiliteit en een goede balans tussen werk en studie nodig hebben. Daarom bieden we vaste werkschema’s aan die aansluiten bij de agenda’s van onze studenten. Bovendien bieden we een ondersteunende werkomgeving waarin studenten kunnen groeien en zich kunnen ontwikkelen.”

Voor elk wat wils

“Of je nu geïnteresseerd bent in het rijden van bussen, het repareren en onderhouden van ons wagenpark of het plannen van routes, er is voor elk wat wils,” vult Marc Bolderman aan. “Bij Willemsen-De Koning geloven we in het investeren in onze werknemers. Voor studenten betekent dit dat ze niet alleen geld kunnen verdienen, maar ook waardevolle vaardigheden kunnen opdoen die hen kan helpen bij het opbouwen van hun toekomstige carrière. We bieden onze werknemers daarnaast ook allerlei trainingen en opleidingen aan om ze te ondersteunen bij hun professionele ontwikkeling.”

Marc Bolderman: “Naast flexibiliteit en opleidingsmogelijkheden, bieden we natuurlijk ook gewoon een salaris, want laten we wel wezen: voor niets gaat de zon op. Ik kan wel stellen dat we  competitieve salarissen en arbeidsvoorwaarden bieden, waarmee studenten niet alleen hun studiekosten kunnen dekken, maar ook kunnen sparen voor de toekomst.”

“Bovendien bieden we extra voordelen, zoals bonussen en leuke uitjes, waardoor het werken bij ons nog aantrekkelijker wordt voor studenten die naast financiële stabiliteit op zoek zijn naar een leuke tijd.”

People. Planet. Profit.

“Op de website van Willemsen-De Koning staan altijd genoeg vacatures,” gaat Bolderman verder. “Bovendien krijg je daar een leuk inkijkje in ons bedrijf en waar we voor staan. Zo hebben wij bijvoorbeeld de grootste vloot GroenGas-voertuigen van alle zorgvervoerders in Nederland. Daar zijn we trots op. Bij alles dat we doen in onze bedrijfsvoering houden we rekening met de drie p’s. People, Planet en Profit, in die volgorde.”

“Mocht iemand meer willen weten over wat het werken met soms kwetsbare passagiers inhoudt, dan is het een goed idee om eens langs te komen op een van de open dagen die we door heel Nederland organiseren. Op de website vind je de precieze data en locaties, iedereen is meer dan welkom,” besluit Marc Bolderman het gesprek.