Terwijl de Nederlandse studenten genieten van een wel verdiende vakantie, komen buitenlandse studenten in drommen richting Nederland. De reden? Summerschools zijn nogal “hot” op dit moment. Jaarlijks komen duizenden buitenlandse studenten voor een summerschool naar Nederland.

Wellicht verrassend maar ons eigen Utrecht heeft de grootste summerschool van Europa, aldus oprichter Jeroen Torenbeek. Utrecht begon in 1987 al met een summer school heeft de afgelopen 30 jaar een flinke reputatie opgebouwd. De buitenlandse studenten kunnen maar liefst kiezen uit 240 verschillende cursussen. Deze zomer telt de Summer School Utrecht maar liefst 3.500 deelnemers. Summerschools in bijvoorbeeld Maastricht en Amsterdam (VU) zijn nog relatief jong en trekken een paar honderd cursisten. Maar ook deze summerschools zijn sterk groeiend in populariteit.

Populaire summerschools in het buitenland

Studenten Wegwijzer deed een klein onderzoek naar populaire summerschools voor Nederlandse studenten die richting buitenland willen. In de top 3 staan bekende namen:

  • Summerschool Harvard
  • Summerschool Cambridge
  • Summerschool Oxford

Doe ook een gezonde dosis internationale ervaring op en schrijf je in voor 1 van de summerschools wereldwijd. Of desnoods gewoon in ons kikkerlandje. Voor een Amsterdammer is een summerschool in Maastricht toch ook bijna buitenland…